Vrijwel alle ergonomische krukken zijn tegelijk ook met recht een balanskruk te noemen. Een slim design of zitmechaniek stimuleert het lichaam continu om actief balans te bereiken.
Hoofdgroep: Ergonomische kruk
Balanskrukken zijn er in diverse soorten en maten. De overeenkomst is dat ze allemaal voor een actieve, gezonde zithouding zorgen door middel van een ingebouwde onbalans. Dit kan middels het krukontwerp zijn met een bolle schotelvoet of dankzij een slim zitmechaniek onder de zitting. Zeker in het geval van mechaniek kan de mate van onbalans zelf ingesteld worden, zodat beginners voor een redelijk stabiele stand kunnen kiezen en zichzelf gedegen trainen om later naar steeds instabielere standen te werken. Hoe instabieler de balansinstelling, hoe harder het lichaam zelf moet werken om balans te bereiken.
En dat bereiken van balans is wat balanskrukken zulke gezonde zitoplossingen maken. Het lichaam wordt door de kruk gestimuleerd om balans op te zoeken. Na gewenning van het zitten op zo'n balans kruk, gaat dat balanceren vrijwel automatisch. Het meer getraind het lichaam is, hoe beter uw actieve zithouding zal zijn. Dankzij alle microbewegingen van het lichaam om rechtop te blijven zitten, is uw bloedsomloop beter en zal u niet alleen rugklachten kunnen voorkomen, maar zeker ook creatiever en uitgeruster kunnen blijven werken. Een win-win situatie dus.
Scan deze QR code op je mobiel om je WhatsApp chat met ons op te starten.
Gebruik WhatsApp via je browserStart WhatsApp en chat met ons